سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه سال‌هاست با چالش‌های متعددی در حوزه سیاستگذاری‌ها مواجه هستند و در این فضا حالا مدتی است که شاهد کم‌واکنشی یا بی‌واکنشی سهامداران به اخبار خوب هستیم. در این میان اما تعدادی از صاحبنظران، کم‌واکنشی این روزهای بورسی‌ها را به انتظار برای روی کار آمدن دولت جدید ارتباط می‌دهند.

«فردای اقتصاد» در نظر دارد با انجام یک نظرسنجی از کارشناسان و تحلیلگران در قالب 4 پرسش به بررسی مهمترین اولویت‌های دولت چهاردهم در حوزه بازار سرمایه و مسیر احیای بورس بپردازد.

پیشاپیش از همراهی شما متشکریم.

 

لطفا نام خود را وارد کنید (نام شما نزد ما محرمانه باقی خواهد ماند)

اگر دولت چهاردهم بخواهد از شما به عنوان مشاور خود در حوزه بازار سرمایه استفاده کند، پنج اقدام اولیه‌ای که انجام می‌دهید کدام است؟

اقتصاد ایران دچار دو مشکل هم‌زمان است؛ تورم بالا و رشد پایین. شرایطی که سبب شده نسخه‌ای آسان برای عبور از این شرایط وجود نداشته باشد. به نظر شما اصلاحات اقتصادی (مانند حذف نظام چندنرخی ارز، حذف قیمت‌گذاری دستوری، خروج دولت از بنگاه‌داری، به حداقل رساندن اندازه و تعداد شرکت‌های دولتی و خصولتی، مهار تورم، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و ...) باید چگونه باشد؟

کارشناسان معتقدند شرایط خاص اقتصاد ایران، یعنی قرار داشتن زیر تحریم‌های سنگین سبب شده دولت به جای انتخاب میان «مهار تورم» یا «رکود» بین دو گزینه «رکود تورمی» یا «رکود غیرتورمی» حرکت کند. چقدر این گزاره را صحیح می‌دانید؟

بازار سرمایه تحت سه حالت می‌تواند رونق بگیرد؛ 1. رشد اسمی ناشی از تورم بالا 2. رشد واقعی ناشی از رونق اقتصادی 3. رشد واقعی ناشی از افزایش اعتماد و بهبود چشم‌انداز سرمایه‌گذاری و ورود سرمایه‌گذاران غیرمقیم. با این تفاسیر، شما برای احیای حال بورس به دولت پیشنهاد می‌کنید انرژی و تمرکز خود را روی کدام رویکرد بگذارد؟

سوال1) / 5